לייב תזונה – תוויות מזון

1. אז איך לחשב אחוזי שומן במוצרים שלא מופיע עליהם אחוז השומן שלהם?
עליכן לבדוק כמה גרם שומן יש ב 100 גרם מוצר וזה יתן לכן את אחוז השומן במוצר.
לדוגמא: בגבינה יש 5 גרם שומן ל-100 גרם מוצר אזי, המוצר מכיל 5% שומן.

2. יחס חלבון:פחמימה
יחס חלבון פחמימה יכול לספר לכן על המוצר שקניתן.
האם קטניה היא חלבון או פחמימה?
האם אבוקדו הוא פרי או שומן?
איזה קטניה עדיפה על איזה קטניה?
על כל השאלות האלו, תוכלו לענות רק מלהסתכל על יחס חלבון פחמימה.

3. מי שנמצא ראשון הוא נמצא המון
רשימת הרכיבים במוצר מסודרת כך שהרכיב הראשון שמופיע נמצא בכמות הגדולה ביותר והאחרון, בכמות הקטנה ביותר.
חפשו ברכיבים בעייתים (שמן, חמאה, סוכר, חומרים וכו..) ברשימת הרכיבים וקבעו על פי סדר הופעתם ברשימה את טיב המוצר שבחרתן.

4. ללא תוספת סוכר
האימרה המפתה הזו לעיתים אומרת כמה דברים על המוצר.
– הפחתנו את הסוכר ואולי הוספנו אחוזי שומן בכדי לא לפגוע בטעמו של המוצר?
– הורדנו סוכר אבל הוספנו במקומו ממתיקים מלאכותיים על מנת לשמור על הטעם?
– הורדנו סוכר אבל הוספנו סוכרים בשמות שונים כמו רכז פרי או פרוקטוז.

5. שלא יעבדו עליכן
כאשר מופיע על המוצר תארים שווים כמו: ללא גלוטן, ללא כולסטרול חשבו מדוע ציינו את זה במוצר.
האם זה יתרון?
ואם זה יתרון מהיכן הוא מגיע?
למדו את המוצרים הקבועים שלכן, השוו אותם למתחרים מבחינת טיבם.

נגישות