קינואה צבעונית

א.צהרייםטבעוניצמחוני

מנה- 8 כפות

מצרכים:
1 כוס קינואה
1 גזר בינוני
1 בצל קטן
2 חופנים פרחי ברוקולי קטנים
2 חופנים פרחי כרובית קטנים
פלפל אדום חתוך לקוביות
סלסלת פטריות
1 כפית גדושה של פפריקה
מעט פפריקה חריפה
1 כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. משרות את הקינואה בקערת מים למשך חצי שעה לפחות
  2. שופכות את המים ושוטפות היטב את הקינואה בעזרת מסננת
  3. חותכות את הבצל, הפלפל והגזר לקוביות קטנות, ואת הפטריות לפרוסות.
  4. מטגנות בשמן את הבצל, כשהוא הופך לשקוף מוסיפות את השאר הירקות למשך 5 דקות נוספות של טיגון
  5. מוסיפות את התבלינים והקינואה ומערבבות, מטגנות במשך 2 דקות נוספות
  6. מוסיפות את המים הרותחים, מביאות לרתיחה, מנמיכות את האש ומכסות את הסיר
  7. מבשלות במשך 20 דקות על אש קטנה עם כיסוי
  8. כשמוכן, מכבות את האש ומחכות 5 דקות נוספות כשהסיר מכוסה. לאחר מכן מפרידות את הקינואה בזהירות בעזרת מזלג