תבשיל גריסי פנינה ועוף

זמן הכנה – שעתיים
מנה – 5 כפות גריסים

מצרכים:
10 שוקיים/ 5 כרעיים
2 כוסות גריסי פנינה
2 בצלים קצוצים
100 גרם רסק עגבניות ללא סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
כפית חומץ בלסמי
2 כוסות מים
3 כפות יין אדום
תבלין לעוף
פפריקה מעושנת
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל

אופן הכנה:
1. לטגן את הבצלים עד הזהבה ואז להוסיף את התבלינים לפתיחת הטעמים
2. להוסיף את נתחי העוף ולטגן קלות עם הבצלים והתבלינים עד שצבע העוף משתנה
3. בקערה נפרדת לערבב את כל רכיבי הרוטב יחד, לתערובת אחידה ולשפוך מעל העוף
4. לערבב היטב יחד עד שהרוטב מעט מצטמצם (והאלכוהול מתנדף מהיין ונשאר רק הצבע המשגע)
5. לבשל כשעה ומידי פעם לערבב
6. להוציא את נתחי העוף לצלחת ולשפוך את גריסי הפנינה לסיר ולערבב עם הרוטב בסיר
7. לסדר מעל הגריסים את העוף ואז להוסיף את המים
8. לבשל עוד כשעה