שווארמה פרגית

מנה – לשובע
זמן הכנה – שעתיים וחצי

מצרכים:
1 קילו פרגית
1 עגבנייה פרוסה לעיגולים
1 בצל פרוס לעיגולים
למרינדה –
תבלין עמבה (לא לוותר עליו)
פפריקה מעושנת
פפריקה מתוקה
גריל עוף
2 כפות סויה
פלפל שחור גרוס גס
4 כפות שמן זית

אופן הכנה:
1. לערבב את כל רכיבי המרינדה לתערובת אחידה
2. להשרות את הפרגית לפחות לשעה בתערובת התבלינים (אפשר להשרות ללילה)
ואז התחילי לבנות את המגדל:
3. שימי את הפרגיות בתבנית פיירקס או אינגליש קייק וליצור מהפרגית מערום כך שתהיה שכבה של פריגת, עגבנייה ובצל ומעליה עוד שכבת פרגית
4. לאחר יצירת המערום השתמשי ב-2 שיפודים בכדי לייצב את המערום
5. כסי את המערום בנייר אפייה ומעליו שכבה נוספת של נייר כסף והכניסי לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לשעה וחצי
6. לאחר מכן הוציאי את נייר האפייה ונייר הכסף והכניסי לתנור לעוד 45 דקות ללא כיסוי
7. הוציאי מהתנור וחתכי את המערום לרצועות דקות, ערבבי היטב עם הרוטב שנוצר בתחתית והכניסי לתנור לעוד 30 דקות בחום של 180 מעלות, גריל ומוכן!!