קציצות של כתומים באדיבות טל פרויד

כמות – 16 לביבות
מנה = 4 לביבות (עיקרית) או 2 לביבות (מנת ביניים)

מצרכים:
1 כוס עדשים כתומות שטופות
1 בצל קצוץ דק
1 גזר
⅓ בטטה
¼ כוס קוואקר + ¼ כוס קמח מלא
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
2 ביצים/ 2 כפות קמח עדשים כתומות
מעט מלח

אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל בכף שמן עד השחמה קלה
2.מוסיפים עדשים שטופות ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, פעם עד שהעדשים מתרככות (ניתן להוסיף מים נוספים לפי הצורך). מקררים.
מוסיפים גזר ובטטה מגוררים גס לתערובת העדשים והבצל.
מוסיפים את הקוואקר, הקמח הצ’ילי והביצים/ קמח העדשים.
מניחים לצינון במקרר לחצי שעה.
יוצרים 16 לביבות.
מניחים על נייר אפייה מרוסס בשמן.
מכניסים לתנור 180 כ20-30דק’ ובאמצע הופכים.