קציצות עם ארטישוק ירושלמי

מנה – לשובע
זמן הכנה – 60 דקות

מצרכים:
קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל לבן קצוץ
חצי כוס סודה מוגזת חזק
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
מלח
פפריקה חריפה
פפריקה מעושנת
חצי כפית תבלין עמבה/כורכום

לרוטב-
גבעולי סלרי
חצי לימון סחוט
בצל לבן קצוץ
6 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופות וחתוכות לעיגולים
3 שיני שום
300 גרם עגבניות מרוסקות
כוס מים
3 כפות דבש/ סילאן
פפריקה חריפה
פפריקה מעושנת
ראס אל חנות
מלח

אופן הכנה:
1. תחילה נכין את הקציצות, נחמם תנור לחום מקסימלי ונרפד תבנית אפייה בנייר אפייה
2. נערבב את כל רכיבי הקציצות לתערובת אחידה
3. בידיים רטובות, נכדרר קציצות ונסדר אותן על נייר האפייה ונאפה למשך 10 דקות
4. כעת נכין את הרוטב
5. בסיר סטואז נטגן עד הזהבה את הבצל
6. נוסיף לו את הארטישוק, שום וגבעולי הסלרי ונטגן
7. נוסיף את העגבניות המרוסקות והמים ונערבב עד שהרוטב נהיה אחיד
8. כאשר הרוטב מגיע לרתיחה, הוסיפי פנימה את הקציצות מהתנור לבשל על אש קטנה כשעה
9. הקפידי להפוך את הקציצות מפעם לפעם