white and brown heart shaped cookies on white surface

פאי פטריות בצל ושמנת

מצרכים:
5 ביצים
חצי מיכל שמנת לבישול עד 10%
חצי כוס חמאת בוטנים/ טחינה
כוס קמח שקדים
חבילת סימפוניה (אני השתמשתי בזיתים)
2 כפות קמח תופח

לבסיס:
2 ביצים
כוס קמח שקדים
חצי כוס חמאת בוטנים/ טחינה
לערבב היטב את המצרכים ולשטח בתבנית פאי או דומה לה
לאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ12 דקות (הזהבה קלה)

למילוי:
3 ביצים
גבינת סימפוניה
חצי מיכל (130 מל) שמנת לבישול עד 10%
בצל שטיגנתן אותו עד הזהבה
שימורי פטריות שהקפצתן עם הבצל במחבת
מלח
פלפל
אבקת שום

אופן ההכנה

  1. לערבב את כל הרכיבים יחד ולאחר שהבסיס יצא מהתנור, הוסיפי את הבלילה מעל הבסיס והחזירי לתנור.
  2. הגבירי את החום ל180 ואפי כ40 דקות עד הזהבה. (ניתן להוסיף עוד כמה דקות של גריל בכדי שהציפוי העליון יהיה שחום יותר)
  3. לאחר שהפאי התקרר לחתוך אותו ל-6 חלקים