סמבוסק

כמה- סמבוסק אחד
מנה- הכל
דרגת קושי- קל
משך זמן הכנה – 10 דקות

מצרכים:
לבצק-

2 כפות קמח כוסמין מלא
1 כף גבינה 5% (גבינת שמנת 5% או גבינה לבנה 5% או קוטג’ 5%) או גבינת סויה
1 ביצה+1 כף מיונז לייט/ לטבעוניות- כף טחינה גולמית + 2 כפות מים
למילוי לבחירה (יש לבחור 2 סוגים):
בולגרית 5%, ביצה קשה, גבינת חמד 5%, גבינה צהובה 9%, צפתית 5%, טונה, גבינה צהובה טבעית, פטה טבעונית
**ניתן להוסיף לסמבוסק ירקות כמו: בצל, עגבניות, פלפלים חתוכים

אופן הכנה:
1. מערבבות את כל מצרכי הבצק יחד
2. מחממות מחבת נון סטיק
3. בוזקות מעט שמן זית למחבת ושופכות את הבלילה של הבצק למחבת (ניתן להיעזר בלקקן כדי לסדר צורה עגולה)
4. מטגנות במשך 5 דקות או עד שמשחים מעט, הופכות ומטגנות עד השחמה של הצד השני
5. מוסיפות את המילוי בצד אחד של הסמבוסק ומקפלות את הצד השני פנימה (לסגור לצורת סמבוסק)
6. מטגנות במשך 2-3 דקות נוספות