מרק חרירה

מנה- 4 מצקות
4 מצקות = 1 טבעת זהב

מצרכים:
כוס עדשים ירוקות
חצי כוס גרגירי חומוס (שהושרו במשך לילה)
בצל יבש קצוץ
עגבניות מרוסקות משומרות
3 גבעולי סלרי
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
מיץ מלימון אחד
חצי כוס אטריות כוסמין/ קמח מלא
פטרוזיליה שטופה וארוזה בגומייה
מלח
פלפל

 

אופן הכנה:
מטגנות את הבצל עד הזהבה
מוסיפות את גבעולי הסלרי וכך מרככות אותם מעט
מוסיפות את הקטניות לבצל ולסלרי ומטגנות יחד קלות
מוסיפות מים לסיר ואליהם את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ומיץ הלימון
מביאות לרתיחה ומבשלות על אש קטנה עד לריכוך מלא של הקטניות
מוסיפות את האטריות לבישול קצר של 10 דקות
***ניתן להוציא את צרור הפטרוזיליה לאחר ההכנה