green leaf vegetable in close up photography

מרק הכרוב של סבתא של רונה

מנה = 4 מצקות

מצרכים:
כרוב לבן קצוץ לקוביות
כף סוכר חום
בצל יבש קצוץ
צרור פטרוזיליה
שן שום
כוסות גרגירי חומוס מושרים 3 רסק עגבניות ללא סוכר
בטטה בינונית חתוכה גס
כף פפריקה מעושנת
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
כפות שמן זית 2
ליטר מים
רצוי להוסיף בשר למרק – כנפיים/שוקיים/עצם

אופן הכנה:
1. לטגן את הבצל עם כף סוכר חום עד הזהבה
2. להוסיף את שן השום הכתושה ולטגן קלות- להיזהר מטיגון יתר, שלא יהפוך למר
להוסיף את הכרוב הקצוץ ולערבב ביחד עם הבצל והשום עד שנפח הכרוב ירד בחצי
3. להוסיף את ירקות השורש, החומוס והבשר ולערבב ביחד לספיגת הטעמים
4. להוסיף את המים ורסק העגבניות ולערבב היטב את המרק
5. כעת ניתן להמליח את המרק לפי טעמן
6. הוסיפו את הפטרוזיליה מעל המרק, סגרו את המכסה ובשלו כשעה וחצי על אש קטנה. לאחר שהמרק מוכן ניתן להוציא את צרור הפטרוזיליה בשלמותו