מרק אפונה

מנה- 4 מצקות
זמן הכנה- כשעתיים

מרכיבים:
חצי קילו אפונה יבשה (אין צורך להשרות אך אני משרה, כשעה)
6 גזרים
שורש פטרוזיליה גדול /2 קטנים
חבילת עלי סלרי (להשאיר רק את הגבעולים
חבילת רסק עגבניות ללא סוכר (100 גרם)
עצם מעושנת/ בשר מעושן למרק
2 קישואים
בצל לבן קצוץ
פפריקה מעושנת
מלח

אופן ההכנה:
1. לטגן עד הזהבה את הבצל
2. להוסיף את הבשר ולטגן יחד
3. להוסיף את האפונה היבשה ולטגן קלות יחד
4. להוסיף את כל שאר הרכיבים לסיר
5. הוסיפי כ2.5-3 ליטר מים לסיר
6. ערבבי היטב
7. כסי את הסיר עם מכסה ובשלי כשעתיים על אש קטנה.

לאחר הבישול
1. הוציאי את עלי הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי (ואם השתמשת בעצם, הוציאי גם אותה)
2. טחני את המרק למרקם חלק