לזניית פלפלים בשרית באדיבותה של מיכל טל

שליש לזנייה = 1 טבעת זהב

רכיבים:
פלפל אדום
פלפל ירוק
פלפל צהוב
בצל בינוני
2 עגבניות מגורדות
500 גרם בשר טחון/ “כמו בשר” מן הצומח
רסק עגבניות – 260 גרם
9 דפי לזניה
פלפל חריף – אופציונאלי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
בסיר רחב עם ספריי שמן/ מעט שמן מטגנות את הבשר/ “כמו בשר” עד לקבלת תערובת כמו בולונז ואז מעבירות לקערה.
קוצצות את הבצל והפלפלים לקוביות קטנטנות.
מי שאוהבת פיקנטי יכולה להוסיף גם פלפל חריף אחד.
מוסיפות שמן/ ספריי שמן לסיר ומטגנות את הבצל לשקיפות.
מוסיפות את הפלפלים ומטגנות עד לריכוך קל.
מוסיפות את הבשר בחזרה לסיר, עגבניות מגורדות ואת הרסק עגבניות ומערבבות יחד עם הירקות שטיגנו.
מתבלות במלח ופלפל לפי הטעם
בתבנית מלבנית מרססת ספריי שמן.
מסדרות 3 דפי לזניה, מעליהם 1/3 מתערובת הבשר והירקות, חוזרות על הפעולה הזאת פעמיים נוספות.
עוטפות בנייר כסף ואופות על 180 עד לריכוך דפי הלזניה.