כדורי ארנצ’יני

מצרכים:
1 כוס אורז לריזוטו/ אורז עגול לפני בישול (לבשל בהתאם להנחיות על האריזה לאורז דביק)
2 כפות גבינה בולגרית 5% מגורדת
2 כפות גבינת שמנת 5% בטעם שום שמיר (ניתן גם טבעית)
2 כפות צהובה מגורדת 9% / חמד 5% מגורדת
¾ כוס פירורי לחם מלא
ביצה טרופה + מלח,פלפל וכפית מים/חלב

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות
2. לוקחים כף אורז דביק מוכן ויוצרים כדור מעוך בתוך כף היד, ממלאים בתערובת גבינה במריחה שטוחה ואז מקפלים את הכדור לחצי שכל התערובת בפנים ומגלגלים לכדור.
3. את הכדורים המוכנים טובלים בביצה טרופה היטב עם קצת מלח, פלפל ונגיעת מים/חלב כדי לדלל מעט את הביצה. ולאחר מכן טובלים בפירורי לחם מלא.
4. מכינים את הכדורים בתבנית מרוססת שמן ומרססים מעל הכדורים ובצדדים.
5. אופות 15-20 דק בתנור- כל אחת לפי העדפת הקריספיות שלה.
(מומלץ לאכול לצד סלט עלים. ניתן לאכול בנוסף לצד רוטב אדום עם נגיעות שמנת 9% לבישול/ רוטב אדום עם ריקוטה למריחה 5%)